ლაქტოზის (რძის შაქრის) აუტანლობა საკმაოდ გავრცელებული მდგომარეობაა, როდესაც რძის და მისი პროდუქტების მიღება დისკომფორტს და მონელების დარღვევის სიმპტომებს იწვევს.
ლაქტოზის აუტანლობის მიმზეზი მისი დამშლელი ფერმენტის – ლაქტაზას დეფიციტია, რაც უხშირესად გენეტიკური ხასიათისაა.
ლაქტოზის აუტანლობის გენეტიკური ტესტი იკვლევს დნმ-ის თანმიმდევრობას, რომელიც მონაწილეობს ფერმენტის (ლაქტაზას) სინთეზში და ადგენს მუტაციის ვარიანტებს
გაიგე მეტი, ლაქტოზის აუტანლობის შესახებ
ლაქტოზის აუტანლობის საბაზისო გენეტიკური ტესტი იკვლევს დნმ-ის LCT C-13907G მიმდევრობას. მუტაციური ვარიანტის გამოვლენა ადასტურებს ლაქტოზის გენეტიკური აუტანლობის დიაგნოზს:
